Pinjata-kakku

3 h
3.1
11

Pinjata-kakku

Näyttävä ja yllättävä pinjata-kakku kätkee sisäänsä ihanan suolaisen pähkinäyllätyksen ja täyteläistä suklaaganache-täytettä. Pinjata-kakun näyttävä röyhelökuorrutus syntyy yllättävän helposti. Mikä upea ilmestys!
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Suklaakakku

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklomenaviinietikkaa

Suklaaganache

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 300 gtummaa suklaata

Täyte

  • 4 dlsuolapähkinöitä (pistaaseja, manteleita, cashew- ja pekaanipähkinöitä)

Kuorrutuskreemi

  • 500 gvoita (huoneenlämpöistä!)
  • 5 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 rklkevytmaitoa
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (geelimäinen pastaväri)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoan (Ø noin 20 cm) pohja ja reunat.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat, fariinisokeri ja nesteet.

Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 1 t tai kunnes testitikkuun tarttuu enää meheviä murusia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Peitä kakku jäähtymisen ajaksi kelmulla, jotta se pysyy mehevänä.

Leikkaa jäähtynyt kakku neljään kerrokseen. Tee kahteen keskimmäiseen kerrokseen pyöreät reiät keskelle muotilla tai leikkaamalla terävällä veitsellä pienen lautasen reunoja pitkin.

Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja siirrä kulhoon jäähtymään. Älä laita täytettä jääkaappiin.

Levitä suklaaganachea kerrosten väliin ja kokoa kolme ensimmäistä kerrosta.

Täytä syntynyt kolo erilaisilla paahdetuilla ja suolatuilla pähkinöillä. Nosta viimeinen kakkukerros päälle. Pyöristä kakku pallomaiseksi terävällä veitsellä. Muotoile erityisesti kahden ylimmän kerroksen reunoja poistamalla kakkua ohut viiipale kerrallaan. Tee ylijääneistä kakkuviipaleista ja täytteistä pappilan hätävara -jälkiruokaa.

Vatkaa kaikki kuorrutekreemin ainekset kuohkeaksi kermavaahdon tyyppiseksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Muista käyttää huoneenlämpöistä voita. Lisää elintarvikeväriä veitsenkärjellinen kerrallaan, kunnes sävy on sopiva.

Levitä ensin veitsellä läpikuultavan ohut kerros kuorrutetta tarttumapinnaksi kakun päälle. Siirrä loput kuorrutteesta pursotinpussiin, jossa on toiseen reunaan kapeneva tylla.

Pursota kuorrute kakun päälle röyhelöksi tekemällä pursottaessasi ylösalaista liikettä. Aloita kakun alareunasta ja etene kerros kerrokselta ylöspäin. Tyllan leveämmän pään tulee olla kakun pintaa ja kapeamman pään itseäsi kohden.

Tarjoile Pinjata-kakku huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
3.1
Katso myös nämä