Maku

Pinjansiemenkeksit

50 min
0
1

Pinjansiemenkeksit

Pinjansiemenkeksit ovat makeansuolaisia vaaleita keksejä, jotka sopivat tarjottaviksi glögin kanssa. Suosittelemme!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 35 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (n. 1/2 dl raastettuna)

Päälle

  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää seos rasva-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 5 mm:n levyksi.

Ota taikinasta pyöreällä muotilla keksejä. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paina pinjansiemeniä, timjaminlehtiä ja suolakiteitä kevyesti keksien päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksien pinta on hiukan ruskistunut.

Säilytä pinjansiemenpikkuleivät kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä