Maku

Pinjansiemen-polentaleipä

25 min
0
0

Pinjansiemen-polentaleipä

Leivinjauheella kohotettava pinjansiemen-polentaleipä paistuu trendikkäästi valurautapannussa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 3 dlmaissijauhoja (polentajauhoja)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 75 gjuustoa (cheddar, raastettuna)
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Päälle

  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 25 gjuustoa (cheddar, raastettuna)
  • 1 rkltuoretta salviaa
  • 1/2 dlpinjansiemeniä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita jauhot, juustoraaste, pinjansiemenet, leivinjauhe ja suola keskenään.

Lisää kerma, munat ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Voitele valurautapannu tai pyöreä piirasvuoka (Ø 24 cm) voilla. Levitä taikina pannuun.

Asettele leivän pintaan puolitettuja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta, salvianlehtiä ja pinjansiemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinjansiemen-polentaleipä on kypsä ja pinnaltaan ruskistunut.

Anna jäähtyä hieman ja tarjoile paloina suoraan pannusta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä