Maku

Pinjansiemen-polentaleipä

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Leivinjauheella kohotettava pinjansiemen-polentaleipä paistuu trendikkäästi valurautapannussa.
0
0
Julkaistu: 12.5.2014


Reseptin ainekset (10 palaa)

  • 3 dlmaissijauhoja (polentajauhoja)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 75 gjuustoa (cheddar, raastettuna)
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Päälle

  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 25 gjuustoa (cheddar, raastettuna)
  • 1 rkltuoretta salviaa
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
Tulosta

Sekoita jauhot, juustoraaste, pinjansiemenet, leivinjauhe ja suola keskenään.

Lisää kerma, munat ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Voitele valurautapannu tai pyöreä piirasvuoka (Ø 24 cm) voilla. Levitä taikina pannuun.

Asettele leivän pintaan puolitettuja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta, salvianlehtiä ja pinjansiemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinjansiemen-polentaleipä on kypsä ja pinnaltaan ruskistunut.

Anna jäähtyä hieman ja tarjoile paloina suoraan pannusta.

Kommentoi »