Pinjansiemen-polentaleipä
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minLeivinjauheella kohotettava pinjansiemen-polentaleipä paistuu trendikkäästi valurautapannussa.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.5.2014

Pinjansiemen-polentaleipä
Reseptin ainekset (10 palaa)
- 3 dlmaissijauhoja (polentajauhoja)
- 1 dlvehnäjauhoja
- 75 gjuustoa (cheddar, raastettuna)
- 1 dlpinjansiemeniä
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlsuolaa
- 3 dlruokakermaa
- 2 kplmunaa
- 2 rkloliiviöljyä
Päälle
- 200 gkirsikkatomaattia
- 25 gjuustoa (cheddar, raastettuna)
- 1 rkltuoretta salviaa
- 1/2 dlpinjansiemeniä
Sekoita jauhot, juustoraaste, pinjansiemenet, leivinjauhe ja suola keskenään.
Lisää kerma, munat ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Voitele valurautapannu tai pyöreä piirasvuoka (Ø 24 cm) voilla. Levitä taikina pannuun.
Asettele leivän pintaan puolitettuja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta, salvianlehtiä ja pinjansiemeniä.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinjansiemen-polentaleipä on kypsä ja pinnaltaan ruskistunut.
Anna jäähtyä hieman ja tarjoile paloina suoraan pannusta.