0(0)
Pinaattiset silakkapihvit ja sitruunamuusi – pikkuisen parempi arkiruoka ilahduttaa!
munaton
72 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 72 h
Tilli saa väistyä pinaatin tieltä klassisten silakkapihvien täytteenä. Pirteän etikkaiset silakkapihvit maistuvat sitruunamuusin ja kaprismajoneesin kanssa, mutta kokeile myös voileivän päällä.
Julkaistu 22.5.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
500 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
½ tlvalkopippuria myllystä
4 dlbabypinaattia
2 dlvehnäjauhoja
50 gvoita
Etikkaliemi
½ dlvalkoista balsamiviinietikkaa
3 dlvettä
½ dlsokeria
½ tlsuolaa
1punasipuli renkaina
Sitruunamuusi
n. 1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
2½ dlmaitoa
½ tlsuolaa
25 gvoita
1luomusitruunan kuori raastettuna
Kaprismajoneesi
2 rklkapriksia
2 dlmajoneesia (esim. Hellmans)

Pinaattiset silakkapihvit ja sitruunamuusi – ohje:

  1. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna pinaatti ja levitä puolelle silakkafileistä. Nosta toiset fileet päälle.
  2. Mittaa vehnäjauhot lautaselle. Kuumenna nokare voita pannulla. Paina silakkapihvit yksi kerrallaan molemmin puolin vehnäjauhoihin ja nosta sitten kuumalle pannulle. Paista pihvit kypsiksi samalla tavoin muutamassa erässä. Jäähdytä pihvit jääkaapissa.
  3. Mittaa kattilaan etikkaliemen aineet sipulia lukuun ottamatta. Kiehauta. Anna jäähtyä.
  4. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Pakkaa jäähtyneet silakkapihvit ja punasipulirenkaat kannelliseen rasiaan tai isoon lasipurkkiin. Kaada kylmä etikkaliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää.
  5. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito. Soseuta perunat ja lisää maito, suola ja voi muutamana nokareena. Pese sitruuna ja raasta kuori joukkoon.
  6. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita majoneesin kanssa. Tarjoa silakkapihvit kylminä muusin ja kaprismajoneesin kanssa.
Kommentoi »