Pinaattiset silakkapihvit ja sitruunamuusi – pikkuisen parempi arkiruoka ilahduttaa!
munaton
72 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 72 h
Tilli saa väistyä pinaatin tieltä klassisten silakkapihvien täytteenä. Pirteän etikkaiset silakkapihvit maistuvat sitruunamuusin ja kaprismajoneesin kanssa, mutta kokeile myös voileivän päällä.

Reseptin ainekset 4 annosta
500 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
½ tlvalkopippuria myllystä
4 dlbabypinaattia
2 dlvehnäjauhoja
50 gvoita
Etikkaliemi
½ dlvalkoista balsamiviinietikkaa
3 dlvettä
½ dlsokeria
½ tlsuolaa
1punasipuli renkaina
Sitruunamuusi
n. 1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
2½ dlmaitoa
½ tlsuolaa
25 gvoita
1luomusitruunan kuori raastettuna
Kaprismajoneesi
2 rklkapriksia
2 dlmajoneesia (esim. Hellmans)
Pinaattiset silakkapihvit ja sitruunamuusi – ohje:
- Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna pinaatti ja levitä puolelle silakkafileistä. Nosta toiset fileet päälle.
- Mittaa vehnäjauhot lautaselle. Kuumenna nokare voita pannulla. Paina silakkapihvit yksi kerrallaan molemmin puolin vehnäjauhoihin ja nosta sitten kuumalle pannulle. Paista pihvit kypsiksi samalla tavoin muutamassa erässä. Jäähdytä pihvit jääkaapissa.
- Mittaa kattilaan etikkaliemen aineet sipulia lukuun ottamatta. Kiehauta. Anna jäähtyä.
- Leikkaa punasipuli renkaiksi. Pakkaa jäähtyneet silakkapihvit ja punasipulirenkaat kannelliseen rasiaan tai isoon lasipurkkiin. Kaada kylmä etikkaliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää.
- Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito. Soseuta perunat ja lisää maito, suola ja voi muutamana nokareena. Pese sitruuna ja raasta kuori joukkoon.
- Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita majoneesin kanssa. Tarjoa silakkapihvit kylminä muusin ja kaprismajoneesin kanssa.