Kotivinkki

Pinaattipiirakka sinihomejuustolla

1 h 5 min
0
3

Pinaattipiirakka sinihomejuustolla

Pinaattipiirakka saa herkullisen makunsa paitsi tuoreesta pinaatista, myös homejuustosta ja pinjansiemenistä. Piiraan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja lämmittää uudestaan ennen tarjoilua.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 annosta)

  • 125 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvettä

Täyte

  • n. 250 gtuoreita pinaatinlehtiä
  • 1sipuli
  • 1 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 125 gsinihomejuustoa
  • 2 dlranskankermaa
  • 3kananmunaa
  • ½ dlpinjansiemeniä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN25 min

1. Paloittele jääkaappikylmä voi kuutioiksi. Yhdistä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi käsin nyppimällä tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä. Lisää tilkka kylmää vettä ja sekoita seos tasaiseksi.

2. Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Vuoan on hyvä olla halkaisijaltaan noin 25 cm. Voitele reunat kevyesti. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
 
3. Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli siinä.
4. Lisää pinaatinlehdet ja kypsennä ne pehmeiksi niin, että suurin osa pinaateista irtoavasta vedestä haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita ranskankerma ja kananmunat tasaiseksi massaksi.
6. Pistele taikinapohjaan haarukalla reikiä. Levitä pohjalle pinaattiseos ja murusta sen päälle sinihomejuusto. Kaada vuokaan ranskankermamassa. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.
7. Kypsennä pinaattipiirakkaa 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Irrota piiras vuoasta vasta jäähtyneenä. Lämmitä pinaattipiirakka uudestaan ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä