Kotivinkki

Pinaattipestolla maustettu fetapiiras

0
0

Pinaattipestolla maustettu fetapiiras

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 4 rklkylmää vettä

TÄYTE:

  • 6-8kirsikkatomaattia
  • sokeria
  • suolaa
  • 3 dlkermaa
  • 3luomukananmunaa
  • 200 gyrttiöljyyn säilöttyjä salaattijuustokuutioita tai fetajuustoa

PINAATTI-YRTTIPESTO:

  • 70 gtuoretta tai pakastepinaattia
  • ½ dlhienonnettua tilliä
  • 2 rklhienonnettua minttua
  • ripaus muskottipippuria
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Tee monitoimikoneella murumainen seos jauhoista, leivinjauheesta, suolasta ja voista.

2. Lisää taikinaan vähitellen vettä, kunnes taikinasta muotoutuu pallo. Kiedo taikina kelmuun ja nosta se viileään noin puoleksi tunniksi.

3. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Laita tomaatit leikkuupinta ylöspäin leivinpaperille uunipellille. Ripota tomaattien pintaan hiukan sokeria. Paahda niitä uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.

4. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta taikina halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoan tai kolmen pienen annosvuoan reunoille ja pohjalle. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

5. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

6. Valmista pinatti-yrttipesto. Keitä tuoretta pinaattia pari minuuttia väljässä, suolalla maustetussa vedessä, ja valuta se. Pakastepinaatti täytyy vain sulattaa ja valuttaa. Pane pinaatti ja yrtit tehosekoittimen kulhoon. Anna seoksen käydä tasaiseksi massaksi. Mausta seos muskottipippurilla ja suolalla.

7. Sekoita kermaan munat. Mausta seos kevyesti suolalla ja kumoa se esipaistetulle piiraspohjalle.

8. Valuta juustokuutiot. Lisää juusto ja pesto nokareina tasaisesti piirastäytteeseen. Lisää täytteeseen lopuksi paahdetut kirsikkatomaatit.

9. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä