Maku

Pinaattipannari

40 min
3.7
1

Pinaattipannari

KA
1
3.7
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Maijala
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 75 gpinaattia (pakaste)
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1/2 dlkauraleseitä
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 4 rklpuolukkasurvosta (sokeroitu)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele 20 × 30 cm kokoinen uunivuoka.

Ota pinaattipussista 3–4 jäistä pinaattinappia ja sulata ne taikinakulhossa, mikrouunissa täysteholla noin 1 1/2 minuuttia.

Sekoita maito pinaatin joukkoon. Vatkaa sekaan muna sekä jauhot ja leseet. Mausta suolalla. Anna turvota noin 15 min.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kaada pannaritaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa pinaattipannarin lisänä puolukkasurvosta tai -hilloa.

•Pinaattiruokien kanssa suositellaan ruokajuomaksi maitoa.

•Pinaattipannaritaikinasta voit paistaa myös lettuja tai vohveleita.

Vinkki!

Pinaatti ei turhaan ole Kippari-Kallen ja muiden hauishemmojen ruokalistoilla. Rauta vahvistaa lihaksia ja pinaatista saat myös reilusti A- ja K-vitamiinia.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä