Maku

Pinaattinen Mac and Cheese

50 min
4.3
0

Pinaattinen Mac and Cheese

Mac & cheese on amerikkalainen lohturuokien klassikko. Juustoinen kastike on helppo tehdä itse, ja täyteläiseen uunivuokaan sopii ihanasti pinaatin vihreät sattumat.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Juustokastike

  • 3 rklvoita
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 200 ggruyere juustoraastetta
  • 100 gcheddar juustoa raastettuna
  • 1/4 tljauhettua kanelia
  • 1/8 tljauhettua muskottipähkinää
  • suolaa

Lisäksi

  • 80 gpinaattia
  • 500 gpastaa (esim. pientä simpukkapastaa)

Pinnalle

  • 1 rklvoita
  • 4 rklpankojauhoa (tai korppujauhoja)
  • tuoretta tilliä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää mukaan hienoksi silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä.

Lisää kattilaan jauhot ja kääntele muutaman minuutin ajan. Vältä ruskistamista.

Kaada maito kattilaan reippaasti kierrevatkaimella sekoittaen. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä sekoitellen 10 minuuttia kunnes se paksuuntuu.

Sekoita kastikkeeseen raastettu juusto. Sekoita liedellä kunnes juusto sulaa. Mausta kanelilla, muskottipähkinällä ja suolalla.

Kypsennä pastaa 3-4 minuuttia suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Siivilöi.

Sekoita juustokastikkeeseen pinaatinlehdet ja keitetty pasta. Kaada seos uunivuokaan.

Sulata voi ja sekoita joukkoon panko (tai karkea korppujauho). Ripottele panko ja tuoretta tilliä pastan pinnalle.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.

Vinkki!

Panko on japanilaistyylistä karkeaa ja vaaleaa korppujauhoa. Jos haluat, voit tehdä karkeaa korppujauhoa helposti myös itse. Paahda leipäviipaleet ja hienonna tehosekoittimessa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä