Maku

Pinaattinen kirjolohi

1 h
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolihifileetä
  • 3 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 150 gpinaattia (pakaste)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Nypi lohi ruodottomaksi. Nosta kala voideltuun uunivuokaan. Sulata pinnoitetussa kattilassa rasva. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna kuohahtaa. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää pinaatti sekä mausteet. Keitä sekoitellen 10 minuuttia. Kaada pinaattikastike kalan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa pinaattinen kirjolohi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. •Pakastepinaatin sijasta voit käyttää myös tuoretta, esikäsiteltyä nokkosta.

MITÄ PIDIT?
4