Pinaattimuusi – maukas ja täyteläinen lisuke viettelee myös perinteisen pottuversion ystävät
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minPinaattimuusissa on perinteistä pottumuusia enemmän paitsi väriä myös makua. Todellinen herkuttelija viimeistelee valmiin muusin vielä pestolla, juustoraasteella, sitruunalla, ruskistetulla voilla tai tuoreilla yrteillä.
GL
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.1.2020

Pinaattimuusi – maukas ja täyteläinen lisuke viettelee myös perinteisen pottuversion ystävät
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pinaattimuusi
- 1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
- ½ ps (á 150 g)hienonnettua pakastepinaattia
- ½ tlsuolaa
- 1½ dlmaitoa
- 2 rklvoita
Pinaattimuusi valmistuu näin:
- Pese, kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Sulata pinaatti mikrossa sulatusteholla.
- Valuta perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
- Sekoita pinaatti perunamuusin joukkoon. Lisää suola ja maitoa niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

Perunamuusi – koko perheen kestosuosikki
Maku

Yrttimuusi
Maku

Täydellisen perunamuusin ABC – katso vinkit perinteiseen muusiin sekä tuunattuihin versioihin
Kotivinkki

Kukkakaalimuusi
Maku

Yrttinen bataattimuusi (Mashed sweet potatoes with herbs)
Maku

Paras perunamuusi – ruskistettu voi ja hapankorppumurut nostavat muusin uudelle tasolle
Kotivinkki

Perunamuusin jämät hyötykäyttöön! 33 herkullista tapaa käyttää muusia ruoanlaitossa ja leivonnassa

Pinaatti-yrttilisäke
Maku