Kotivinkki

Pinaattimuusi – maukas ja täyteläinen lisuke viettelee myös perinteisen pottuversion ystävät

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Pinaattimuusissa on perinteistä pottumuusia enemmän paitsi väriä myös makua. Todellinen herkuttelija viimeistelee valmiin muusin vielä pestolla, juustoraasteella, sitruunalla, ruskistetulla voilla tai tuoreilla yrteillä.
GL
KA
MU
0
0
Julkaistu: 7.1.2020


Ainekset (4 annosta)

Pinaattimuusi

  • 1 kgperunoita (jauhoinen lajike)
  • ½ ps (á 150 g)hienonnettua pakastepinaattia
  • ½ tlsuolaa
  • 1½ dlmaitoa
  • 2 rklvoita
Tulosta

Pinaattimuusi valmistuu näin:

  1. Pese, kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
  2. Sulata pinaatti mikrossa sulatusteholla.
  3. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
  4. Sekoita pinaatti perunamuusin joukkoon. Lisää suola ja maitoa niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.
Kommentoi »