Pinaattikala

50 min
5
0

Pinaattikala

GL
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gpinaattia (tuore)
  • 500 gkuhaa (fileenä)
  • 2 rklgreippitäysmehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlviherpippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmuskottipähkinää

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Kuumenna pieni vesitilkka isossa kattilassa tai paistokasarissa ja höyrytä huuhdotut pinaatinlehdet pehmeiksi. Kaada siivilään, valuta ja anna jäähtyä. Puserra vesi huolellisesti pinaatinlehdistä.

Mausta kalafileet greipistä puristetulla mehulla, suolalla ja murskatuilla viherpippureilla. Rullaa tai taittele ne ja nosta uuninkestävään vuokaan. Levitä pinaatinlehdet kalapalojen ympärille.

Sekoita kerma, munat ja mausteet ja kaada seos vuokaan.

Kypsennä pinaattikalaa 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

•Voit käyttää myös pakastekalaa uunikalana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä