Maku

Pinaattignocchit ja kantarellikastike

45 min
0
0

Pinaattignocchit ja kantarellikastike

Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Merja Järvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gpinaattia (tuore)
  • 1/2 kplsipulia
  • 50 gvoita
  • 75 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 50 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja

Kastike

  • 5 dlkantarelleja
  • 1/2 kplsipulia
  • 1/3 rklruokaöljyä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Huuhtele pinaatit ja poista niistä kovat osat. Keitä pinaatteja kattilassa 5 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä. Purista vesi hyvin pois ja hienonna pinaatti tai valuta sulanut pakastepinaatti.

Leikkaa sipuli mahdollisimman pieneksi ja hauduta miedolla lämmöllä voissa 10 minuuttia.

Varo ettei sipuli ruskistu. Lisää joukkoon pinaatti ja hauduta, kunnes pinaatti on täysin kuumaa ja ylimääräinen neste on haihtunut. Ota pois liedeltä ja jäähdytä.

Sekoita tuorejuusto ja parmesaani keskenään ja lisää pinaatin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon muna ja keltuainen. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta jauhoisella leivinpöydällä sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa jokainen tanko noin 2 cm paksuisiksi paloiksi, gnoccheiksi (noin 50 kpl).

Keitä gnocchit muutamassa erässä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Gnocchit ovat valmiita, kun ne nousevat pintaan.

Puhdista kantarellit ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota hienonnettua sipulia öljyssä. Lisää kantarellit. Anna ruskistua hetki ja lisää kerma sekä suola ja mustapippuri.

Anna kerman kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes se on sakeutunut.

Kaada kantarellikastike kypsien gnocchien päälle ja tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä