Pinaattignocchit

2 h 45 min
0
0

Pinaattignocchit

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gpinaattia (pakaste)
  • 25 gvoita
  • 1 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 2 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplkeltuaista
  • 75 gparmesaanijuustoa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Liemi

  • 9 dlkanalientä
  • 75 gpersiljaa (silputtuna)

Pinnalle

  • 6 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 25 min

Sulata pinaatti ja poista siitä ylimääräinen neste.
Sulata voi kasarissa. Kuullota siinä sipulisilppu. Sekoita joukkoon pinaatti. Anna seoksen tekeytyä pari minuuttia.
Kumoa seos isoon kulhoon. Lisää joukkoon silputtu persilja, tuorejuusto, jauhot, keltuaiset ja parmesaani. Vatkaa hyvin. Mausta seos muskotilla, suolalla ja pippurilla.
Peitä kulho ja anna seoksen kiinteytyä kylmässä vähintään pari tuntia, mutta mieluiten yön yli.
Valmista kanaliemi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Mausta liemi persiljasilpulla. Peitä liemi kannella ja pidä se lämpimänä.
Ota teelusikallinen gnocchi-seosta ja pyöräytä se pieneksi palloksi. Mitä vähemmän käsittelet taikinaa, sitä kuohkeampia gnoccheista tulee. Nosta pallot tarjottimelle jauhotetun leivinpaperin päälle. Jatka niin kauan, kunnes seos loppuu.
Kuumenna iso kattilallinen voisulalla maustettua vettä. Pudota gnocchit varovasti kasariin ja anna niiden kiehua 2–3 minuuttia. Nosta gnocchit vedestä reikäkauhalla annoskulhoihin.
Kaada päälle kuuma kanaliemi. Tarjoa parmesaaniraasteen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä