Maku

Pinaatti-perunalettuset ja savukalamousse

40 min
2.3
0

Pinaatti-perunalettuset ja savukalamousse

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 3 kplkeitettyä perunaa (raasteena)
  • 2 dlpinaattia (tuore, silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Savukalamousse

  • 100 gvuohenmaitojuustoa (pehmeä)
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 rklkapriksia
  • 100 gsavukalaa (ruodoton, hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon kevytkerma sekä munat. Sekoita joukkoon peruna ja pinaatti. Mausta seos.

Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä pieniä pulleita lettusia.

Notkista vuohenjuusto ranskankermalla. Hienonna kaprikset ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon savukala. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele savukalamousse savukalalla.

Varaa 3–4 pinaatti-perunalettusta ruokailijaa kohden alkupalaksi tai tarjoa lettuja pikkusuolaisena iltapalana savukalamoussen ja salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
2.3
Katso myös nämä