Maku

Pinaatti-kinkkuraviolit

35 min
0
0

Pinaatti-kinkkuraviolit

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gtuorepastaa (levyinä)

Täyte

  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gpinaattia (pakaste)
  • 20 gparmankinkkua (hienonnettuna)
  • 200 graejuustoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplkeltuaista

Kastike

  • 75 gvoita
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlrakuunaa

Lisäksi

  • 50 gparmesaanijuustoa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista ensin täyte. Kuullota sipulit kevyesti öljyssä. Lisää joukkoon sulatettu ja valutettu pinaatti sekä kinkku ja raejuusto. Mausta seos suolalla sekä ripauksella muskottipähkinää ja mustapippuria. Sekoita joukkoon lopuksi keltuainen.

Avaa tuore lasagnelevy varoen, ettei se pääse murtumaan. Nyt on muutenkin syytä toimia kohtuullisen nopeasti, sillä levy kuivaa nopeasti. Voitele levy kauttaaltaan vedellä pullasutia apuna käyttäen.

Jaa täytteestä nokareita toiselle puoliskolle kahteen kerrokseen tasaisin välimatkoin. Taita levyn toinen puolisko täytteiden päälle ja painele välit ensin kämmensyrjin toisiinsa kiinni. Leikkaa ”tyynyt” irti toisistaan taikinapyörällä ja tarkista, että reunat ovat tiukasti toisissaan kiinni.

Peitä valmiit raviolit märällä pyyhkeellä kuivumisen estämiseksi. Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä muutama tyyny kerrallaan. Kypsymisaika on vain noin pari minuuttia.

Nosta raviolit reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja tarjoa yrteillä maustetun voisulan ja parmesaanilastujen kera alkuruokana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä