Maku

Pinaatti-fetapiiras

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
KA
5
1
Julkaistu: 19.11.2006


Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 300 glehtitaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 500 gpinaattia (tuore)
  • 1 dltuoretta minttua
  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 4 kplmunaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlmuskottipähkinää

Pinnalle

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
Tulosta

Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Nosta se Ø 30 sentin piirakkavuokaan tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 40×25 cm).

Höyrytä huuhdotut pinaatinlehdet, kaada siivilään ja valuta. Puserra jäähtyneet pinaatinlehdet mahdollisimman kuiviksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä pinaatti ja silputtu minttu pohjan päälle kerroksittain. Sekoita liemen aineet ja kaada se vuokaan. Viipaloi tai kuutioi fetajuusto ja nosta palat täytteen päälle.

Paista pinaatti-fetapiirasta uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarjoa haaleana.

1 kommentti