4,3(13)
Pinaatti-fetapasta – superhelppo resepti tekee arjestasi astetta maukkaampaa
Kasvis
Sokeriton
20 min
Pinaatti-fetapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan huippuherkullinen arkiruoka! Lyömättömän maun lisäksi yksi pinaatti-fetapastan parhaista puolista on se, ettei keittiössä tarvitse viettää kuin parikymmentä minuuttia.
Julkaistu 13.8.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Pinaatti-fetapasta
250 gtuoretta pinaattia
2kevätsipulia
2valkosipulinkynttä
1vihreä chili
2 rkloliiviöljyä
2 dlruokakermaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 rklsitruunamehua
1 tlsitruunan kuoriraastetta
200 gfetaa (murennettuna)
Lisäksi
400 gspagettia tai muuta pastaa

Pinaatti-fetapasta valmistuu näin:

  1. Huuhtele pinaatti ja valuta hyvin.
  2. Viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili.
  3. Kuumenna pinaattia pannussa, kunnes se pehmenee ja neste haihtuu. Siirrä pinaatti pannun reunoille. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipulia ja chiliä muutama minuutti.
  4. Soseuta pinaattiseos teho- tai sauvasekoittimella. Laita sose takaisin pannulle.
  5. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää sitruunamehu ja kuoriraaste pastakastikkeen joukkoon.
  6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike valutettuun pastaan ja murustele feta pinnalle.

Vinkki!

Pinaatti-fetapasta onnistuu myös vegaanisena, kun korvaat ruokakerman kaurakermalla ja fetan esimerkiksi Sheesen Greek style -juustolla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.