Kotivinkki

Pinaatti-fetapasta – superhelppo resepti tekee arjestasi astetta maukkaampaa

20 min
KA
SO
4.17
0

Pinaatti-fetapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan huippuherkullinen arkiruoka! Lyömättömän maun lisäksi yksi pinaatti-fetapastan parhaista puolista on se, ettei keittiössä tarvitse viettää kuin parikymmentä minuuttia.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Pinaatti-fetapasta

  • 400 gspagettia (tai muuta pastaa)
  • 250 gtuoretta pinaattia
  • 2kevätsipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1vihreä chili
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • 200 gfetaa (murennettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pinaatti-fetapasta valmistuu näin:

  1. Huuhtele pinaatti ja valuta hyvin.
  2. Viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili.
  3. Kuumenna pinaattia pannussa, kunnes se pehmenee ja neste haihtuu. Siirrä pinaatti pannun reunoille. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipulia ja chiliä muutama minuutti.
  4. Soseuta pinaattiseos tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Laita sose takaisin pannulle.
  5. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste pastakastikkeen joukkoon.
  6. Sekoita pastakastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Murustele feta pastan pinnalle.

Vinkki!

Pinaatti-fetapasta onnistuu myös vegaanisena, kun korvaat ruokakerman kaurakermalla ja fetan esimerkiksi Sheesen Greek style -juustolla.

MITÄ PIDIT?
4.17