Pinaatti-fetapasta – superhelppo resepti tekee arjestasi astetta maukkaampaa
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pinaatti-fetapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan huippuherkullinen arkiruoka! Lyömättömän maun lisäksi yksi pinaatti-fetapastan parhaista puolista on se, ettei keittiössä tarvitse viettää kuin parikymmentä minuuttia.
KA
SO
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.8.2019

Pinaatti-fetapasta – superhelppo resepti tekee arjestasi astetta maukkaampaa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pinaatti-fetapasta
- 250 gtuoretta pinaattia
- 2kevätsipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1vihreä chili
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 dlruokakermaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2 rklsitruunamehua
- 1 tlsitruunan kuoriraastetta
- 200 gfetaa (murennettuna)
Lisäksi
- 400 gspagettia tai muuta pastaa
Pinaatti-fetapasta valmistuu näin:
- Huuhtele pinaatti ja valuta hyvin.
- Viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili.
- Kuumenna pinaattia pannussa, kunnes se pehmenee ja neste haihtuu. Siirrä pinaatti pannun reunoille. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipulia ja chiliä muutama minuutti.
- Soseuta pinaattiseos teho- tai sauvasekoittimella. Laita sose takaisin pannulle.
- Lisää ruokakerma ja kiehauta. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää sitruunamehu ja kuoriraaste pastakastikkeen joukkoon.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike valutettuun pastaan ja murustele feta pinnalle.
Vinkki!
Pinaatti-fetapasta onnistuu myös vegaanisena, kun korvaat ruokakerman kaurakermalla ja fetan esimerkiksi Sheesen Greek style -juustolla.

Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja
Maku

Pasta bolognese – valmista elämäsi paras kastike hitaasti haudutellen
Maku

Lehtikaalipasta
Kotivinkki

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
Kotivinkki

Uunifetapasta on arkiruokahitti – Jennin nerokasta reseptiä on kokeiltava: ”Älyttömän hyvää näin helpolla”

Sitruspasta tuo sitruunan ja limen raikkauden lautasellesi – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Cacio e pepe – roomalainen klassikko eli mustapippuripasta
Maku

Kurpitsapasta tekee arjesta astetta ihanampaa – täyteläisessä pastassa ihastuttavat saksanpähkinät ja rosmariini
Kotivinkki

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki