Maku

Pinaatti-cashewpasta

15 min
4
2

Pinaatti-cashewpasta

Pakastepinaatista, kookosmaidosta ja cashewpähkinöistä loihtii vartissa mahtavan lounaspastan. Cashewpähkinät pehmenevät ja antavat pinaattikastikkeelle makeutta. 
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gtuorepastaa (pinaatti-fettuccine)

Kastike

  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 200 gpakastepinaattia (1 pss)
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 rkllimettimehua
  • 1 dlcashewpähkinöitä

Lisäksi

  • 250 gkotijuustoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista pinaatti-cashewpasta näin:

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai kattilassa. Lisää valkosipulinkynnet ja kuullota minuutin ajan.

Lisää kookosmaito, kohmeiset pinaatit ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon limettimehu ja pähkinät. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä 6–8 minuuttia.

Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, suolalla ja limetinmehulla, kunnes makeus, suola ja happo ovat tasapainossa.

Keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.

Kuutioi kotijuusto ja kääntele lastalla pinaatti-cashewpastan joukkoon.

Vinkki!

Jos haluat pitää pähkinät rouskuvina, lisää ne vasta lopuksi kastikkeen joukkoon.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä