Piña colada -kakku

1 h
4
1

Piña colada -kakku

Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 5 kplkeltuaista
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 1 kpltuoretta ananasta
  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 1 dltomusokeria

Kostutus

  • 1 dlkookosmaitoa
  • 1 dlananastäysmehua
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 dlrommia

Sveitsiläinen marenki

  • 5 kplvalkuaista
  • 3 1/2 dlsokeria

Koristelu

  • 1/2 dlkookoshiutaleita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Erottele viisi munaa ja säästä valkuaiset marenkiin. Valmista kakkupohja. Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot kevyesti sekoittaen.

Paista kakkupohja kypsäksi voidellussa leipävuoassa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista täyte. Paahda koko kookoshiutalemäärä (2 dl) kullanvaaleaksi kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Leikkaa ananaksesta kuori, poista puumainen keskiosa ja hienonna hedelmäliha.

Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon paahdetut kookoshiutaleet.

Yhdistä kostutusliemen ainekset keskenään.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa kakku. Kostuta alin pohja ja levitä päälle puolet ananaksesta ja kermavaahdosta. Toista sama kertaalleen ja paina ylin pohja tiiviisti päälle. Kostuta ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Tee marenki. Lämmitä valkuaisia ja sokeria teräskulhossa vesihauteessa, kunnes sokeri on sulanut ja seos on noin 60 asteista. Siirrä kulho vesihauteesta ja vatkaa marenki sähkövatkaimella kylmäksi, kovaksi vaahdoksi. Peitä Pina colada -kakku kauttaaltaan marengilla ja koristele pinta paahdetuilla kookoshiutaleilla.

•Jos haluat marengin pinnasta kauniin ruskean, käytä kakku pikaisesti hehkuvien grillivastusten alla tai ruskista pinta kaasupolttimella.

•Meringue suisse eli sveitsiläinen marenki kypsennetään vesihauteessa, jolloin lopputulos on kestävä ja hyvin säilyvä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä