Maku

Pilkkimiehen parempi soppa

50 min
0
0

Pilkkimiehen parempi soppa

MU
GL
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen, Antti Hallakorpi, Maku-toimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gjuuriselleriä
  • 1 kplporkkanaa
  • 8 kplperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kpltuoretta chiliä (vihreä)
  • 1 tlkatajanmarjoja
  • 1 tltimjamia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 12 1/2 dlkalalientä
  • 400 gpuna-ahventa (pakaste)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 125 gsulatejuustoa (Valio Koskenlaskija)
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori selleri, porkkana ja perunat sekä paloittele ne. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise pestyt chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.

Kumoa vihannekset mausteiden kanssa kerroksittain kattilaan. Kaada liemi päälle ja pane suolalla maustettu, paloiteltu kala ja viipaloitu juusto päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 30 minuuttia. Sekoita keittoa kerran kypsymisen loppupuolella.

Ripottele vihersilppu kalasopan pinnalle ennen tarjoamista. Tarjoa pilkkimiehen parempi kalakeitto täytetyn patongin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä