Maku

Pikkupannarit maistuvat taivaallisilta karamellisoitujen omenalohkojen kanssa

35 min
4.5
0

Pikkupannarit valmistuvat näppärästi muffinssipellillä. Karamellisoidut omenat ja vaahdotettu vaniljakastike kruunaavat söpöt pikkupannarit.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (12 kpl)

Pikkupannarit, taikina

  • 1 muna
  • 3 1/2 dlmaitoa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria

Vuoan voitelu

  • 2 rklvoita (tai rypsiöljyä)

Karamellisoidut omenat

  • 5omenaa (pientä)
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlkardemummaa

Lisäksi

  • 1 rkltomusokeria
  • 1/2 rkuminttua
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Pikkupannarit valmistuvat näppärästi muffinssipellillä:

  1. Vatkaa munan rakenne rikki. Mittaa taikinan maito, jauhot, suola ja sokeri munien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele muffinssipellin kolot huolella. Jaa taikina tasaisesti 12 koloon ja nosta pelti uuniin. Paista pannareita 15 minuuttia.
  3. Leikkaa omenat lohkoiksi. Kuumenna paistinpannu ja levitä siihen sokeri. Kun sokeri alkaa sulaa, kääntele varovaisesti pannua, jotta sokeri sulaa tasaisesti. Anna sokerin ruskistua, mutta älä polta sitä.
  4. Kääntele omenalohkot varovasti karamellisoidun sokerin joukkoon ja kuumenna sekoittaen, kunnes viipaleet ovat hieman pehmenneet. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu ja kardemumma.
  5. Kokoa kypsät pikkupannarit tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle karamellisoituja omenia. Koristele annos tomusokerilla ja mintulla. Tarjoa lisäksi vaahdotettua vaniljakastiketta.
MITÄ PIDIT?
4.5