Maku

Pikkumureke jauhelihasta

1 h
5
0

Pikkumureke jauhelihasta

Henkilökohtaiset pikkumurekkeet valmistuvat paistokuntoon lihapullia nopeammin ja pysyvät sisältä pehmeämpinä kuin pihvit. Päällinen kuorrutetaan ketsupilla ja murekkeen kanssa tarjoillaan paistettuja vihanneksia tai perunamuusia.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 dlvettä
  • 0,5 kplkanaliemikuutiota
  • 2 dlpersilijaa
  • 1 dltomaattimurskaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklvalkosipulirouhetta
  • 3 rklworchesterinkastiketta
  • 2 tlpippurisekoitusta
  • 2 kplkananmunia
  • 2 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1,3 kgjauhelihaa

Lisäksi

  • Ketsuppia kuorrutukseen.

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Silppua sipulit ja paista voissa hetken aikaa, lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio, persilija, tomaattimurska, suola, valkosipuli, kastike sekä pippuri. Keittele hetken aikaa niin että maut sekoittuvat hyvin ja kanaliemikuutio sulaa seokseen, jäähdytä. Lisää seokseen kananmunat ja pieneksi revityt paahtoleipäviipaleet, lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Tee jauhelihataikinasta isoja lumipalloja ja muotoile pieniksi murekkeiksi. Kuorruta murekkeet reilusti ketsupilla ja paista kypsiksi 190 asteessa reilu puoli tuntia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä