Maku

Pikku prinsessojen kruunukakku

50 min
3.7
0

Pikku prinsessojen kruunukakku

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 5 kplmunaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (vanilja)
  • 200 gmarjasosetta (Marja Puree! -mansikka)

Koristelu

  • 5 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita koko ajan kevyesti, kun lisäät jauhoja. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 220 asteessa 6–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä tuorejuusto jäähtyneelle torttupohjalle. Levitä sulanut mansikkapyree päälle. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin odottamaan kakun koristelua.

Leikkaa kääretorttu keskeltä kahtia. Leikkaa toinen puolikas vielä kahtia viistottain. Muotoile kääretortun toisen puolikkaan päädystä terävä kärki leikkaamalla pois viistottainen kolmio molemmin puolin. Asettele kääretorttupalat kruunun muotoon (pisin pala keskelle).

Vaahdota kerma ja värjää vaahto halutessasi vaaleanpunaiseksi mansikanmakuisella tomusokerilla. Koristele pikku prinsessojen kruunukakku kermapursotuksilla ja nonparelleilla.

•Halutessasi voit leikata kääretortusta viipaleita ja koristella niistä leivoksia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä