Kirpeää ja makeaa! Pikkelöidyt silakat täydentävät joulun kalapöydän

14 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
14 h
Pikkelöidyt silakat saavat kirpeän mausteista makua joulu­mausteilla, sitruunalla ja tillillä maustetusta pikkelöintiliemestä. Näitä on pakko santsata.
GL
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 26.11.2020


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pikkelöidyt silakat

  • 500 gsilakoita

Kypsytysliemi

  • 2 dlvettä
  • 1 dletikkaa
  • 1 rklsuolaa

Mausteliemi

  • ½ dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ dlvettä
  • ½ rklsuolaa
  • 10maustepippuria
  • 1tähtianis
  • 6neilikkaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä

Lisäksi

  • 1pieni punasipuli
  • puoli ruukkuatilliä
  • 1sitruuna
Tulosta

Pikkelöidyt silakat valmistuvat näin:

  1. Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa. Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja laita silakat kypsymään etikkaliemeen yöksi jääkaappiin.
  2. Siivilöi etikkaliemi pois ja jätä silakat valumaan lävikköön.
  3. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  4. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Hienonna tilli. Leikkaa sitruuna pitkittäin neljään osaan ja viipaloi lohkot.
  5. Laita silakat laakealle vadille. Kaada päälle mausteliemi ja lisää sipulit, sitruunat ja tilli. Anna maustua viileässä vähintään pari tuntia.
Kommentoi »