Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit

0
0

Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit

Ihanat naposteltavat pikkujouluihin ja glögi-iltaan syntyvät makean etikkaisista viikunoista ja pehmeän samettisella ricottajuustolla täytetyistä leipäsistä. Ripottele crostineiden päälle rapeita pekaanipähkinöitä ja tarjoile jouluisten herkkujen ja juoman kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pikkelöidyt viikunat

  • 300 gkuivattuja viikunoita
  • 3 dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 2 0timjaminoksaa
  • 1 kplrosmariininoksa

Tarjoiluun

  • 1 kplpatonki
  • 200 gricottaa
  • pekaanipähkinöitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pilko kuivatut viikunat noin sentin paksuiksiksi siivuiksi. Laita viikunat kattilaan.

Lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri, vesi ja tuoreiden yrttien oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 5 minuuttia.

Laita viikunat puhtaaseen purkkiin ja kaada päälle kuuma liemi. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Anna viikunoiden maustua vuorokausi.

Kasaa patonkiviipaleiden päälle reilusti ricottajuustoa. Nosta päälle muutama siivu viikunoita. Viimeistele halutessasi pekaanipähkinöillä ja tuoreella timjamilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä