Maku

Pikkelöidyt makeat viikunat ja ricotta-crostinit

{
Aktiivinen
Passiivinen
Ihanat naposteltavat pikkujouluihin ja glögi-iltaan syntyvät makean etikkaisista viikunoista ja pehmeän samettisella ricottajuustolla täytetyistä leipäsistä. Ripottele crostineiden päälle rapeita pekaanipähkinöitä ja tarjoile jouluisten herkkujen ja juoman kanssa.
0
0
Julkaistu: 17.11.2015


Ainekset (10 annosta)

Pikkelöidyt viikunat

  • 300 gkuivattuja viikunoita
  • 3 dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 2 0timjaminoksaa
  • 1 kplrosmariininoksa

Tarjoiluun

  • 1 kplpatonki
  • 200 gricottaa
  • pekaanipähkinöitä
Tulosta

Pilko kuivatut viikunat noin sentin paksuiksiksi siivuiksi. Laita viikunat kattilaan.

Lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri, vesi ja tuoreiden yrttien oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista 5 minuuttia.

Laita viikunat puhtaaseen purkkiin ja kaada päälle kuuma liemi. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Anna viikunoiden maustua vuorokausi.

Kasaa patonkiviipaleiden päälle reilusti ricottajuustoa. Nosta päälle muutama siivu viikunoita. Viimeistele halutessasi pekaanipähkinöillä ja tuoreella timjamilla.

Kommentoi »