4,2(39)
Teriyakilohi – japanilaisen keittiön klassikko valmistuu helpommin kuin uskotkaan!
Maidoton
Laktoositon
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Teriyakilohi säväyttää monimuotoisella makumaailmallaan! Mehevä kala sopii yhtä hyvin niin arkeen kuin juhlaankin. Kiireessä teriyakilohen kaveriksi pyöräytetään kaali-nuudelilisuke.
5.2.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 glohifileetä (ruodoton, nahaton)
2 rklteryaki-kastiketta
1 rklrypsiöljyä
1 rkltuoretta inkivääriä (silputtuna)
1/2 rklruokosokeria
Paistamiseen
1 rklrypsiöljyä
Lisäksi
450 gkiinankaalia
1 rklrypsiöljyä
1 rklsoijakastiketta
2 tlcurrytahnaa (tai sambal oelek)
200 gvehnänuudeleita
1 rklrypsiöljyä
1/2 dlruohosipulia

Teriyakilohi valmistuu näin:

  1. Viipaloi lohifilee noin sentin levyisiksi paloiksi. Yhdistä kulhossa teriyaki, öljy, inkivääri ja sokeri. Anna lohiviipaleiden maustua hetki marinadissa.
  2. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Paista kaali öljyssä pannussa nopeasti kauniin väriseksi ja pehmeäksi. Mausta soijalla ja currytahnalla.
  3. Kypsennä nuudelit suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja lisää hieman öljyä.
  4. Nosta lohiviipaleet marinadista ja paista ne öljyssä melko kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.
  5. Tarjoa teriyakilohi paistetun kiinankaalin ja nuudeleiden kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo