Maku

Teriyakilohi – japanilaisen keittiön klassikko valmistuu helpommin kuin uskotkaan!

30 min
MA
LA
4.15
1

Teriyakilohi säväyttää monimuotoisella makumaailmallaan! Mehevä kala sopii yhtä hyvin niin arkeen kuin juhlaankin. Kiireessä teriyakilohen kaveriksi pyöräytetään kaali-nuudelilisuke.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glohifileetä (ruodoton, nahaton)
  • 2 rklteryaki-kastiketta
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (silputtuna)
  • 1/2 rklruokosokeria

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 450 gkiinankaalia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 tlcurrytahnaa (tai sambal oelek)
  • 200 gvehnänuudeleita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dlruohosipulia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Teriyakilohi valmistuu näin:

  1. Viipaloi lohifilee noin sentin levyisiksi paloiksi. Yhdistä kulhossa teriyaki, öljy, inkivääri ja sokeri. Anna lohiviipaleiden maustua hetki marinadissa.
  2. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Paista kaali öljyssä pannussa nopeasti kauniin väriseksi ja pehmeäksi. Mausta soijalla ja currytahnalla.
  3. Kypsennä nuudelit suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja lisää hieman öljyä.
  4. Nosta lohiviipaleet marinadista ja paista ne öljyssä melko kovalla lämmöllä kauniin värisiksi.
  5. Tarjoa teriyakilohi paistetun kiinankaalin ja nuudeleiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.15