Maku

Pikantit punasipulilohkot

168 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Mikko Mäntyniemi

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gpunasipulia

Mausteliemi

  • 4 dlvettä
  • 3 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 25 gtuoretta inkivääriä

Tee näin

168 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN168 h

Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.

Lado lohkot lasipurkkiin.

Kiehauta liemen aineet ja keitä muutama minuutti. Poista inkivääri. Voit laittaa mausteeksi myös kolme palaa muskottikukkaa.

Kaada kuuma liemi sipuleiden päälle. Sulje ja anna jäähtyä. Nosta pikantit punasipulilohkot viileään ja anna tekeytyä muutama päivä ennen maistelua.

Pikantit punasipulilohkot ovat herkullisia liha- ja kalaruokien lisäkkeinä, erilaisissa salaateissa sekä pizzassa.

MITÄ PIDIT?
4