Kotivinkki

Pikamarinoitu kala

30 min
0
0

Pikamarinoitu kala

Suoraan lautaselle maustetuissa kalaviipaleissa on kaikkea mitä voi toivoa: sopivasti suolaa, sokeria, happamuutta ja raikasta makua. Pikamarinoidun kalan voi valmistaa ja tarjoilla saman tien tai esivalmistella sopivasti 1–2 tuntia ennen tarjoilua.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 250 glohifileetä
  • 250 gsiikafileetä (suomustamatonta)
  • 1 tlhienoa merisuolaa
  • 1 tlsokeria
  • mustapippuria

Kastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ dlsitruunan mehua
  • yht. ½ dlhienonnettua, tuoretta tilliä ja ruohosipulia

Koristeluun

  • 2-3 rklkirjolohenmätiä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa lohi- ja siikafileistä ohuita viipaleita terävällä fileointiveitsellä graavikalan tapaan.

2. Lado viipaleet hieman limittäin ohueksi kerrokseksi suurelle laakealle lautaselle tai vadille. Voit latoa viipaleet myös kahdelle ruokalautasen kokoiselle lautaselle.

3. Ripottele kalaviipaleille tasaisesti suolaa ja sokeria ja rouhi päälle vielä mustapippuria myllystä. Halutessasi voit antaa kalojen maustua jääkaapissa 10–30 minuuttia.

4. Sekoita kastikkeen ainekset. Lusikoi kastike pirskotellen kalavadille hieman ennen tarjoilua. Koristele lopuksi pienillä kirjolohenmätinokareilla.Tarjoile pikamarinoitu kala heti tai nosta peitettynä takaisin jääkaappiin 1–2 tunniksi ennen tarjoilua. Kala hieman vaalenee ja kypsyy sitruunan hapon vaikutuksesta

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä