4,4(5)
Mutkattomat muikkukukot! Tiina ideoi neljän raaka-aineen version perinneherkusta – "Tuli heti luottoresepti vaivattomuutensa takia"
Munaton
Maidoton
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Lukijamme Tiina Harkikaisen pikakukot syntyivät rakkaudesta Puruveden muikkuun. Uunissa kukot paistuvat 1,5 tuntia, mutta valmistelu on niin vaivatonta, että näitä leipäsiä sopii kutsua pikakukoiksi. Herkku maistuu kylmänä tai retkieväänä nuotiolla lämmitettynä!
Julkaistu 29.9.2022
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
12 ruispalaa
1 kgperattuja muikkuja
2 pkt (à 140 g)pekonia
1 tlsuolaa
Lisäksi
foliota

Pikakukot – ohje:

  1. Leikkaa foliosta 12 palaa (noin 30 × 30 cm). Asettele leipäpalojen pohjapuolet foliopaloille.
  2. Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi. Pane kaksi pekoniviipaletta kunkin leivän päälle. Asettele muikkuja päälle (6–9 kpl per leipä koosta riippuen) tiiviisti vierekkäin. Mausta suolalla.
  3. Pane kaksi pekoniviipaletta muikkujen päälle ja leipäpala kanneksi.
  4. Kääri kukot tiiviisti folioon ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista pikakukkoja 175 asteessa uunin keskitasolla 1,5 tuntia.

"Työskentelen esimiehenä sosiaalialalla ja harrastan ruoanlaittoa. Kala- ja kanaruoat ovat nykyisin suosikkejani. Kalaruoissa käytän erityisesti lähivesien kaloja. Puruveden rannalla mökkeillessä laitan muikusta monenlaista ruokaa. Muikun suhteen kunnioitan perinteitä – maustan maltillisesti, mutta suolaa ei voi unohtaa.

Viime kesän kokeiluja ovat olleet myös särkisäilyke, suolahauki ja savustettu lahna. Pikakukkoa kokeilin, kun kaipasin vaihtelua paistetulle ja savustetulle muikulle. Siitä tuli heti luottoresepti vaivattomuutensa takia. Leipien väliin voi sujauttaa lisäksi sipulia ja tilliä. Pikakukko maistuu kylmänä tai sen voi lämmittää foliossa nuotiolla."

Tiina Hartikainen, Haapakallio. Lisää Tiinan keittiöbravuureita löydät Instagram-tililtä @villa_pikkupossakka.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.