Maku

Pikakimchi – korealaisen kaalisalaatin helpompi arkiversio on täydellinen lisuke nuudeliruoille

{
Aktiivinen
Passiivinen
Ota haltuun korealaiset mausteet ja kokeile pikakimchia! Juuri sopivan tulinen pikakimchi valmistuu kiinankaalista, valkosipulista, chilistä ja inkivääristä.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 26.1.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 1½ rkl merisuolaa
  • 200 gkiinankaalia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1chili
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlvalko- tai omenaviinietikkaa
  • ½ rkl tomaattisosetta
  • ½ rkl raastettua inkivääriä
Tulosta

Pikakimchi valmistuu näin:

  1. Kiehauta 5 dl vettä ja 1½ rkl merisuolaa, anna hetken jäähtyä. Ota 200 g kiinankaalia, poista kanta ja leikkaa suikaleiksi. Laita kaali kulhoon ja kaada suolavesi kaalin päälle. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
  2. Sekoita puolivälissä. Kaada kaali-suolavesiseos siivilään ja huuhtele. Valuta ja taputtele vielä kuivaksi talouspaperilla.
  3. Hienonna 1 valkosipulinkynsi ja 1 chili. Mittaa kulhoon 1 tl sokeria, 1 tl valko- tai omenaviinietikkaa ja ½ rkl tomaattisosetta ja ½ rkl raastettua inkivääriä.
  4. Lisää kulhoon kaalit, chilit ja valkosipulit ja sekoita tasaiseksi. Anna pikakimchin maustua puoli tuntia.
Kommentoi »