Maku

Pikainen paprikatahna

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Pikainen paprikatahna surautetaan paahdetuista säilykepaprikoista. Se sopii levitteeksi, dipiksi ja grilliruoan kaveriksi.
KA
VE
4
0
Julkaistu: 13.6.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 dlkokonaisia kuorittuja manteleita (paahdettuna)
  • 4aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 prk (290 g)grillattuja paprikoita öljyssä (säilyke)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 tlsherry- tai punaviinietikkaa
  • 1–2 tl harissa- tai chilitahnaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ⅓ tl sokeria
Tulosta

Helppo paprikatahna valmistuu näin:

  1. Paahda mantelit pannulla kevyesti, varo polttamasta.
  2. Valuta tomaatit öljystä. Laita kaikki aineet (paprikat öljyineen) monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kastike saa jäädä rouheaksi. Tarjoa paprikatahna esimerkiksi halstratun kasslerin ja mustapapu-maissisalsan kanssa.
Kommentoi »