Maku

Pikainen paprikatahna

10 min
4
0

Pikainen paprikatahna

KA
VE
0
4
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Pikainen paprikatahna surautetaan paahdetuista säilykepaprikoista. Se sopii levitteeksi, dipiksi ja grilliruoan kaveriksi.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlkokonaisia kuorittuja manteleita (paahdettuna)
  • 4aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 prk (290 g)grillattuja paprikoita öljyssä ( säilyke)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 tlsherry- tai punaviinietikkaa
  • 1–2 tl harissa- tai chilitahnaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ⅓ tl sokeria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Helppo paprikatahna valmistuu näin:

  1. Paahda mantelit pannulla kevyesti, varo polttamasta.
  2. Valuta tomaatit öljystä. Laita kaikki aineet (paprikat öljyineen) monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kastike saa jäädä rouheaksi. Tarjoa esimerkiksi halstratun kasslerin ja mustapapu-maissisalsan kanssa.
MITÄ PIDIT?
4