Pikainen paprikatahna
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Pikainen paprikatahna surautetaan paahdetuista säilykepaprikoista. Se sopii levitteeksi, dipiksi ja grilliruoan kaveriksi.
KA
VE
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.6.2018

Pikainen paprikatahna
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 dlkokonaisia kuorittuja manteleita (paahdettuna)
- 4aurinkokuivattua tomaattia
- 1 prk (290 g)grillattuja paprikoita öljyssä (säilyke)
- 1valkosipulinkynsi
- 2 tlsherry- tai punaviinietikkaa
- 1–2 tl harissa- tai chilitahnaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ⅓ tl sokeria
Helppo paprikatahna valmistuu näin:
- Paahda mantelit pannulla kevyesti, varo polttamasta.
- Valuta tomaatit öljystä. Laita kaikki aineet (paprikat öljyineen) monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
- Kastike saa jäädä rouheaksi. Tarjoa paprikatahna esimerkiksi halstratun kasslerin ja mustapapu-maissisalsan kanssa.