Pikafalafelit ja fetakastike

45 min
4
3

Pikafalafelit ja fetakastike

KA
3
4
Falafelit, suositut uppopaistetut kasvispihvit tai -pyörykät syntyvät hieman kevyemmin ja nopeammin uunissa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 570 gkikherneitä (säilyke)
  • 3 kplkeitettyä perunaa (survottuna)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tljuustokuminaa

Fetakastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (murennettuna)
  • 1/2 tlminttua
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.

Mittaa kikherneet ja perunasurvos monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi. Lisää kaikki muut falafelainekset. Pyöräytä tahnaksi. Anna turvota 10 minuuttia.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Paista pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia kauniin värisiksi ja kypsiksi.

Yhdistä fetakastikkeen ainekset.

Tarjoa falafelit ja kastike patongin tai leivän välissä, runsaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä