3,6(13)
Pikafalafelit ja fetakastike
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Falafelit, suositut uppopaistetut kasvispihvit tai -pyörykät syntyvät hieman kevyemmin ja nopeammin uunissa.
Julkaistu 27.6.2014
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
570 gkikherneitä (säilyke)
3 kplkeitettyä perunaa (survottuna)
2 kplmunaa
1 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
1/2 dlseesaminsiemeniä
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1 tljuustokuminaa
Fetakastike
200 gkermaviiliä
100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (murennettuna)
1/2 tlminttua
1/4 tlmustapippuria

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.

Mittaa kikherneet ja perunasurvos monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi. Lisää kaikki muut falafelainekset. Pyöräytä tahnaksi. Anna turvota 10 minuuttia.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä ja nosta ne leivinpaperille uunipellille. Paista pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia kauniin värisiksi ja kypsiksi.

Yhdistä fetakastikkeen ainekset.

Tarjoa falafelit ja kastike patongin tai leivän välissä, runsaan salaatin kera.

3 kommenttia