Maku

Piian makaronilaatikko

55 min
3.7
1

Piian makaronilaatikko

Piian makaronilaatikko on hurmaavan mehevää syötävää! Juustokastike takaa sen, että makaronilaatikko haarukoidaan nopeasti parempiin suihin.
Teksti Piia Halme
Kuvat Martti Leppä, Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gmakaronia
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 300 gsika-nautajauhelihaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 2 tloreganoa
  • 1/4 tlpaprikajauhetta

Juustokastike

  • 3 rklvoita
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 75 gjuustoa (raasteena)

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä makaronilaatikon kierremakaronit lihaliemessä melkein kypsiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, hauduta hetki sekoitellen. 

Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua vielä sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen. Tarkista maku. 

Valmista juustokastike pinnoitetussa kattilassa. Sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen.

Keitä kastiketta muutama minuutti ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita valmiiseen kastikkeeseen juustoraaste.

Kaada voidellun uunivuoan pohjalle puolet makaroneista ja niiden päälle jauhelihaseos ja puolet juustokastikkeesta. Lisää seuraavaksi loput makaronit ja päällimmäiseksi loppu juustokastike. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Kypsennä makaronilaatikkoa 200 asteessa noin puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä