Maku

Piian hapankaalikeitto

30 min
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Piia Halme

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 300 gpekonia
  • 10 dlvettä
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 400 ghapankaalia

Pinnalle

  • 1/2 dlsmetanaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja pilko porkkanat ja valkosipulit. Viipaloi siansivu.

Paahda siansivuviipaleet kattilassa rapeaksi, lisää joukkoon porkkana ja valkosipuli, sekoittele hetki.

Kaada päälle vesi ja kuumenna. Pane kattilaan vielä liemikuutiot ja hapankaali. Sekoita ja anna keiton hautua noin 15 minuuttia.

Tarjolle laitettaessa nosta lautaselle keiton pinnalle nokare smetanaa ja rouhi päälle vielä mustapippuria. Keitto maistuu ihanalta esimerkiksi ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
3