Pihtiputaan lipstikkakeitto

1 h 15 min
3.4
2

Pihtiputaan lipstikkakeitto

MU
2
3.4
Teksti Mauri Savolainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 dltuoretta lipstikkaa (hienonnettuna)
  • 9 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 1 kplsokeria (pala)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja pilko sipulit ja kuullota voissa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja lipstikka ja kuullota vielä hetki. Lisää vettä vajaa litra sekä liemikuutiot. Keitä seosta noin tunnin ajan.

Lisää sokeripala ja ripaus valkopippuria sekä tarvittaessa suolaa. Soseuta lipstikkakeitto tehosekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta pikaisesti, tarkista maku. Tarjoa Pihtiputaan lipstikkakeitto esimerkiksi perunarieskan kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä