Maku

Pihlajatikkarit

2 h 30 min
2
0

Pihlajatikkarit

GL
MU
0
2
Pihlajan aukeamattomat lehtisilmut muuttuvat tikkareiksi, kun ne kastetaan suklaaseen. Lehtisilmuissa on herkkä ja upea karvasmantelinen ja amarettomainen aromi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 10 kplpihlajanoksaa (noin 10 cm mittaisia, joiden päässä on turvonnut silmu)
  • 50 gmaitosuklaata
  • 1/2 dlnonparellejä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Puhdista, huuhtele ja kuivaa pihlajanoksat.

Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Kaada nonparellit kulhoon.

Kasta pihlajanlehtisilmut ensin sulaan suklaaseen ja kierittele sen jälkeen nonparelleissa. Paina oksat esim. styroksiin pystyyn pariksi tunniksi, tai kunnes suklaa on kovettunut. Tarjoa pikkunaposteltavina herkkutikkareina.

Vinkki!

Pihlajansilmujen maun voimakkuus vaihtelee puun ja kasvupaikan mukaan. Niitä voi käyttää salaateissa, smoothieissa ja tarjota jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä