Maku

Pihlajanmarjalimppu

2 h 15 min
4
0

Pihlajanmarjalimppu

MU
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 35 gkotikaljauutetta (Tuoppi)
  • 75 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 3 dlpihlajanmarjoja
  • 1 rklpomeranssinkuorta
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlruisjauhoja
  • 9 dlhiivaleipäjauhoja
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Voiteluun

  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 dlvettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Lisää kädenlämpöiseen veteen kotikaljauute, murennettu hiiva ja siirappi.

Pehmennä pihlajanmarjat mikroaaltouunissa ja murskaa ne sitten esim. haarukalla. Jäähdytä marjat ja lisää ne taikinanesteeseen.

Sekoita mausteet ja jauhot keskenään. Lisää osa jauhoseoksesta nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Alusta taikinaan loput jauhot ja jäähtynyt rasva. Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja. Anna taikinan nousta leivinliinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa palat jauhotetulla alustalla. Leivo palat pyöreiksi leiviksi ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille.

Kohota leipiä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla ja paista 175 asteessa lieden alaosassa noin 45 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä ja pinnaltaan kauniin ruskeita.

Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Sivele seosta pullasudilla kuumille pihlajanmarjalimpuille. Anna limppujen jäähtyä peittämättä.

•Ellet halua sivellä leville siirappivettä, josta tulee kauniin kiiltävä pinta, jäähdytä pihlajanmarjalimput leivinliinalla peitettynä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä