4(1)
Pihlajanmarjalimppu
Munaton
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h
28.9.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 kpl
4 dlvettä
35 gkotikaljauutetta (Tuoppi)
75 ghiivaa
1 1/2 dlsiirappia
3 dlpihlajanmarjoja
1 rklpomeranssinkuorta
2 tlsuolaa
5 dlruisjauhoja
9 dlhiivaleipäjauhoja
100 gvoita (sulatettuna)
Voiteluun
1/2 dlsiirappia
1/2 dlvettä

Lisää kädenlämpöiseen veteen kotikaljauute, murennettu hiiva ja siirappi.

Pehmennä pihlajanmarjat mikroaaltouunissa ja murskaa ne sitten esim. haarukalla. Jäähdytä marjat ja lisää ne taikinanesteeseen.

Sekoita mausteet ja jauhot keskenään. Lisää osa jauhoseoksesta nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Alusta taikinaan loput jauhot ja jäähtynyt rasva. Vaivaa taikinaa hyvin, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja. Anna taikinan nousta leivinliinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa palat jauhotetulla alustalla. Leivo palat pyöreiksi leiviksi ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille.

Kohota leipiä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Pistele leivät haarukalla ja paista 175 asteessa lieden alaosassa noin 45 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä ja pinnaltaan kauniin ruskeita.

Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Sivele seosta pullasudilla kuumille pihlajanmarjalimpuille. Anna limppujen jäähtyä peittämättä.

•Ellet halua sivellä leville siirappivettä, josta tulee kauniin kiiltävä pinta, jäähdytä pihlajanmarjalimput leivinliinalla peitettynä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.