Pihlajanmarjagraavattu siika

6 h 15 min
3.7
0

Pihlajanmarjagraavattu siika

GL
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 800 gsiikaa (fileenä)
  • 1 1/2 rklmerisuolaa
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 dlpihlajanmarjoja
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

6 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN6 h

Pane siikafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle tai reunalliseen astiaan. Mausta fileet suolalla, sokerilla ja vastarouhitulla valkopippurilla.

Murskaa haarukalla kypsät, huuhdotut pihlajanmarjat. Levitä seos mehuineen fileille. Lisää kruunutilliä.

Pane fileet vastakkain ja kääri voi- tai leivinpaperiin ja sitten alumiinifolioon. Anna maustua jääkaapissa noin 6 tuntia tai yön yli. Jos haluat miedomman maun, voit poistaa fileiden pinnalta pihlajanmarjat jo muutaman tunnin jälkeen.

Leikkaa pihlajanmarjagraavatut fileet vinottain ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi pihlajanmarjalimpun tai makean saaristolaisleivän päällä.

•Pihlajanmarjat on helpompi murskata, jos lämmität ne ensin mikroaaltouunissa. Anna murskan jäähtyä ennen kuin levität sen fileille.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä