Maku

Pienet vuohenjuustopiiraat – söpöissä minipiirakoissa on Italian lipun värit

1 h 15 min
GL
KA
0
0

Pienissä vuohenjuustopiiraissa on Italian lipun värit. Valkoisen vuohenjuuston, vihreän kesäkurpitsan ja punaisen tomaatin makuyhdistelmä on kutkuttava. Söpöt mini­piirakat sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon ja keliaakikoille, sillä pohjassa hyödynnetään perunahiutaleita.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 kpl)

Pienet vuohenjuustopiiraat

  • 1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dlperunahiutaleita (Mummon)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 50 gvoita tai margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 1/2kesäkurpitsaa
  • 2tomaattia
  • 200 gvuohenjuustoa (esim. President Saint Maure)
  • 1/2 dlbasilikanlehtiä
  • 1muna
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 dljuustoraastetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Pienet vuohenjuustopiiraat leivotaan näin:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja vesi. Sekoita taikinaksi.
  2. Painele taikina kymmenen pienen, voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohjat 200-asteiseen uuniin ja esipaista noin 8 minuuttia.
  3. Huuhtele kurpitsa ja tomaatit. Leikkaa ne kymmeneksi viipaleeksi. Leikkaa vuohenjuusto puolen sentin kiekoiksi.
  4. Levitä pohjille kesäkurpitsa-, tomaatti- ja vuohenjuustoviipaleet. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa.
  5. Sekoita muna, kerma, mausteet ja juustoraaste keskenään. Täytä vuoat seoksella.

Vinkki!

Voit tehdä vuohenjuustopiirakan myös piirakkavuokaan (ø 27 cm). Laita täytteeseen tällöin yksi kesäkurpitsa ja 4 tomaattia sekä tuplaa kerma-munaseoksen aineet.

MITÄ PIDIT?
0