Pienet suppilovahveropiiraat

1 h 55 min
4
0

Pienet suppilovahveropiiraat

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklhunajaa
  • 5 dlsämpyläjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruokaöljyä

Täyte

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tltimjamia

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva haaleaan nesteeseen. Sekoita mukaan suola, hunaja ja sämpyläjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa mukaan öljy. Anna taikinan kohota.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 25 osaan. Pyöritä palat pyöreiksi sämpylöiksi ja anna kohota.

Haihduta tuoreista, pienennetyistä suppilovahveroista enimmät nesteet pannulla tai pane pannulle pakastetut, sulaneet suppilovahverot. Lisää mukaan hienonnetut sipulit ja tilkka öljyä. Anna hautua noin 5 minuuttia ja jäähdytä.

Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet.

Paina juomalasin pohjalla kohonneisiin sämpylöihin syvennys ja täytä se suppilovahvero-sipuliseoksella ja lusikoi päälle kermaviiliseosta.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.

•Voit halutessasi koristella piiraiden reunat vaikka seesamin- tai unikonsiemenillä.

•Sienien asemesta voit käyttää täytteenä esimerkiksi kinkkukuutioita tai tonnikalaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä