5(1)
Pienet suklaapitkot – herkkupalat leivotaan kahdesta taikinasta ja kuorrutetaan suklaalla
Kasvis
Pienet suklaapitkot leivotaan kahdesta pullataikinasta: perustaikinaan tulee spelttijauhoja ja suklaataikinaan lisätään kaakaojauhetta. Pikkupitkot kuorrutetaan lopuksi tummalla suklaalla.
Julkaistu 14.12.2020
Meillä kotona
Reseptin ainekset
noin 15 kpl
Peruspullataikina
2 ½ dl maitoa
25 ghiivaa
1kananmuna
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 rklkardemummaa
noin 8 dlvaaleita spelttijauhoja
50 gpehmeää voita
Suklaapullataikina
Tee kuten peruspullataikina mutta korvaa spelttijauhoista 1 dl kaakaojauheella (noin 7 dl vaaleita spelttijauhoja + 1 dl kaakaojauhetta)
Voiteluun
1kananmuna
Päälle
raesokeria
Kuorrutus
50 gtummaa- ja/tai maitosuklaata

Pienet suklaapitkot leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Kun teet suklaapullataikinan, lisää tässä vaiheessa kaakaojauhe.
  3. Alusta spelttijauhot. Lisää voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Ota molemmista taikinoista 25 gramman paloja. Leivo palat säikeiksi ja leivo kolmella leteiksi. Voit laittaa vuorotellen letteihin kaksi palaa vaaleaa taikinaa ja yhden palan suklaataikinaa ja toisin päin. Kohota hyvin liinan alla.
  5. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.
  7. Koristele pitkojen pinta sulatetulla tummalla suklaalla. Anna kovettua hetken aikaa.

Vinkki!

Voit leipoa nämä suklaalta maistuvat herkkupitkot myös neljällä säikeellä. Pienennä siinä tapauksessa säikeiden painoa noin 20 grammaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.