Pienet suklaapitkot – herkkupalat leivotaan kahdesta taikinasta ja kuorrutetaan suklaalla

{
Aktiivinen
Passiivinen
Pienet suklaapitkot leivotaan kahdesta pullataikinasta: perustaikinaan tulee spelttijauhoja ja suklaataikinaan lisätään kaakaojauhetta. Pikkupitkot kuorrutetaan lopuksi tummalla suklaalla.
KA
5
0
Julkaistu: 14.12.2020


Ainekset (noin 15 kpl)

Peruspullataikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1kananmuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • noin 8 dlvaaleita spelttijauhoja
  • 50 gpehmeää voita

Suklaapullataikina

  • Tee kuten peruspullataikina mutta korvaa spelttijauhoista 1 dl kaakaojauheella (noin 7 dl vaaleita spelttijauhoja + 1 dl kaakaojauhetta)

Voiteluun

  • 1kananmuna

Päälle

  • raesokeria

Kuorrutus

  • 50 gtummaa- ja/tai maitosuklaata
Tulosta

Pienet suklaapitkot leivotaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liuota hiiva maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Kun teet suklaapullataikinan, lisää tässä vaiheessa kaakaojauhe.
  3. Alusta spelttijauhot. Lisää voi. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Ota molemmista taikinoista 25 gramman paloja. Leivo palat säikeiksi ja leivo kolmella leteiksi. Voit laittaa vuorotellen letteihin kaksi palaa vaaleaa taikinaa ja yhden palan suklaataikinaa ja toisin päin. Kohota hyvin liinan alla.
  5. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia.
  7. Koristele pitkojen pinta sulatetulla tummalla suklaalla. Anna kovettua hetken aikaa.

Vinkki!

Voit leipoa nämä suklaalta maistuvat herkkupitkot myös neljällä säikeellä. Pienennä siinä tapauksessa säikeiden painoa noin 20 grammaan.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta suosittu Annin uunissa -leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »