Pienet suklaakakut

1 h
5
0

Pienet suklaakakut

Suklaan ja vadelmahillon mehevöittämät pienet kakut sisältävät myös pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Leivo suklaakakut pieniin annosvuokiin ja pakkaa kauniisti sellofaaniin niin täydellinen lahja on valmis.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlvadelmahilloa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 50 ghasselpähkinäjauhoja (1dl, tai muuta pähkinäjauhoa)
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuokiin

  • 1 rklvoita
  • 1 rklhasselpähkinäjauhetta

Lisäksi

  • tomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.

Lisää suklaasula, vadelmahillo sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin, pieniin kakkuvuokiin.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia annosvuokien koosta riippuen. 

Kumoa pienet suklaakakut hieman jäähtyneinä.

Puuteroi jäähtyneet suklaakakut lopuksi tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä