Maku

Pienet sitruuna-marenkileivokset

30 min
0
0

Pienet sitruuna-marenkileivokset

KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 5 rklsitruunamehua
  • 2 dlsokeria
  • 50 gvoita
  • 3 kplkeltuaista
  • 2 1/2 dlvettä
  • 4 rklmaissitärkkelystä

Taikina

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 200 gvoita

Marenki

  • 3 1/2 dlsokeria
  • 3 kplvalkuaista
  • 1 tlsitruunamehua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan huoneenlämpöinen paloiteltu voi. Pyöräytä taikinasta pallo ja painele se tasaiseksi kerrokseksi kahden leivinpaperin väliin. Kauli levy ohueksi uunipellin muotoiseksi levyksi leivinpapereiden välissä. Poista päällimmäinen paperi ja kypsennä pohjaa 200 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä. Anna jäähtyä.
Valmista sitruunatäyte. Pane kaikki sitruunakiisselin ainekset teflonkattilaan ja kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Älä keitä, muuten seos juoksettuu. Nosta sivuun. Mikäli sekaan oli eksynyt valkuaista, voit siivilöidä kiisselin. Valele sitruunaseos jäähtyneen leivoslevyn pinnalle. Nosta viileään.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi vesihauteessa ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan seosta vatkaten, kunnes vaahto on tanakkaa. Leikkaa sitruunalevy 35 pieneen, suorakaiteen muotoiseen palaan. Pane marenkiseos pursotinpussiin tai nostele kahta pientä lusikkaa apuna käyttäen leivosten pinnalle marenkinokareita.
Pane levy uunivuoassa grillivastusten alle 2–3 minuutiksi, kunnes marenkipinta on saanut kauniin paahtuneen värin.
Jäähdytä ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä