Maku

Pienet rouskupiiraat

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
KA
3
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 kplkeltuaista
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 500 gkangasrouskuja (ryöpättyjä, pilkottuja)
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 150 gsmetanaa
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
Tulosta

Valmista taikina. Nypi suola, jauhot ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja lopuksi vettä varovasti, kunnes taikinasta tulee kiinteää. Älä vaivaa. Painele taikina voideltujen pienien irtopohjavuokien pohjalle ja reunoille ja pane vuoat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Valmista täyte. Paista sienet pannulla, niin että neste poistuu. Mausta seos soijalla ja chilikastikkeella. Nosta sivuun. Lisää joukkoon smetana, ruokakerma ja kananmunat. Maista ja mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurirouheella. Jaa täyteseos taikinapohjille, koristele pinnat siemenillä ja paista vuokia uunin alaosassa 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin paistovärin. Tarjoa pikkulämpiminä esimerkiksi iltapalalla.

MITÄ PIDIT?
3