Kotivinkki

Raparperia ja ihana vaniljatäyte! Pienet raparperipiiraset maistuvat hykerryttävän hyvältä

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Kanelilla ja kardemummalla maustettu mantelipohja, raikkaat raparperit ja vaniljainen täyte saavat nämä pikkupiiraset sulamaan suussa. Katso resepti!
4
0
Julkaistu: 4.6.2021


Ainekset (15 kpl)

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 1muna
  • 100 gmantelijauhetta
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlkardemummaa

Raparperitäyte

  • 6 dlpieniä raparperipaloja
  • 1 dlsokeria

Vaniljatäyte

  • 1muna
  • ½ dlsokeria
  • ½ dlkuohu- tai vispikermaa
  • ⅓ tlaitovaniljajauhetta (tai puolikkaan vaniljatangon siemenet)
  • 2 rklvehnäjauhoja
Tulosta

Pienet raparperipiiraset valmistuvat näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita nopeasti taikinaan.
  2. Tee raparperitäyte. Kuori raparperinvarret tarvittaessa ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri ja raparperipalat. Anna mehustua 15 minuuttia.
  3. Painele taikina muffini- tai leivosvuokien pohjalle ja reunoille.
  4. Valuta raparperipalat siivilässä. Ota halutessasi mehu talteen. Lusikoi noin ruokalusikallinen raparperipaloja vuokiin.
  5. Vaahdota muna ja sokeri. Lisää kerma, vanilja ja jauhot. Sekoita varovasti nostellen ja kaada raparperien päälle vuokiin.
  6. Paista piirasia 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Keväällä nousseita ohutkuorisia raparperinvarsia ei tarvitse kuoria.

Kommentoi »