Maku

Pienet porkkanapiiraat

1 h
MU
KA
4.75
1


 

Tulosta
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Johanna Kinnari

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita
  • 15 ghiivaa
  • 1 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 1 rklvoita
  • 400 gporkkanaa (raasteena)
  • 2 dlkasvislientä
  • 250 gsulatejuustoa (rasvaa 20-24 %) (Valio Koskenlaskija)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 6 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista pohjataikina. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää muruseokseen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna taikinan rauhoittua täytteen valmistamisen ajan.

Sulata rasva pannulla ja kuullota porkkanaraastetta hetki. Kiehauta täytteen kasvisliemi ja liuota siihen kuutioitu juusto. Yhdistä täytteen ainekset keskenään ja mausta seos.

Painele taikina voidellun muffinipellin syvennyksiin tai paperivuokiin. Nostele täyte taikinapohjille.

Paista pieniä porkkanapiiraita 200 asteessa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.75