Maku

Pienet porkkanaleivät

2 h 30 min
LA
MA
MU
5
2


 

Tulosta

Ainekset (9 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplporkkanaa (raasteena)
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 15 dlhiivaleipäjauhoja

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hienoksi raastettu porkkana ja suola sekä vehnäjauhot vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi ja peitä taikinakulho liinalla. Anna taikinan kohota tunnin ajan.

Jaa kohonnut taikina yhdeksään osaan, pyöritä osat leiviksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Ripottele leiville jauhoja ja peitä liinalla. Anna leipien kohota vielä 45 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

Paista leipiä kuumassa uunissa ensin 5 minuuttia ja laske lämpö sitten 175 asteeseen. Paista leipiä vielä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kuulostavat ontoilta, kun niitä kopauttaa pohjaan.

Nämä leivät ovat valmiina pieniä, halkaisijaltaan 10–12 cm. Ne sopivat hyvin alkupalakeiton tarjoilumaljoiksi. Leikkaa leivistä lakki pois ja koverra sisustaa varovasti. Voit nostaa lakin ja leivän sisustan tarjolle kunkin syöjän lautaselle.

Jos haluat leipoa leivät suuremmiksi, esimerkiksi tarjoillessasi leivistä gulassia pääruokana, kannattaa taikina jakaa vain kuuteen osaan.

MITÄ PIDIT?
5