Pienet pinaattipiiraat – ruokaisissa minipiiraissa ihastuttaa maukas juusto
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Pienet pinaattipiiraat maistuvat parhailta kuumina suoraan uunista otettuina. Pinaatin ja gruyèrejuuston yhdistelmä on uskomattoman hyvä. Varsinkin pinaatti-fetapiirakan ystävien kannattaa kokeilla tätä uutta makuparia. Keitetyt munat ja perunat tuovat lisää ruokaisuutta täytteeseen.
75 ggruyèrejuustoraastetta (esim. Juustoportin vuohen GR)
Voitelu
1muna
Pienet pinaattipiiraat ‒ ohje:
Mittaa kulhoon jauhot ja nypi sekaan pehmeä voi. Lisää joukkoon muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Kiehauta kattilassa vettä ja nosta joukkoon pinaatit. Kun pinaatit ovat laiskistuneet, huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta.
Survo kuoritut perunat ja munat haarukalla. Lisää joukkoon hienonnettu pinaatti ja juustoraaste.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä esim. juomalasilla pyörylöitä. Jaa ruokalusikallinen täytettä taikinan keskelle. Levitä sormella taikinan vettä reunoille. Taita piirakat puolikuun muotoisiksi ja paina reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukalla.
Nosta pienet pinaattipiirakat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
Vinkki!
Pienet pinaattipiirakat säilyvät jääkaapissa noin 3 päivää. Ne on helppo lämmittää tarjolle.