0(0)
Pienet pinaattipiiraat – ruokaisissa minipiiraissa ihastuttaa maukas juusto
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Pienet pinaattipiiraat maistuvat parhailta kuumina suoraan uunista otettuina. Pinaatin ja gruyèrejuuston yhdistelmä on uskomattoman hyvä. Varsinkin pinaatti-fetapiirakan ystävien kannattaa kokeilla tätä uutta makuparia. Keitetyt munat ja perunat tuovat lisää ruokaisuutta täytteeseen.
6.9.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
14 kpl
Pienet pinaattipiiraat, pohja
2 dlsämpyläjauhoja
2½ dlvehnäjauhoja
125 gvoita
1muna
1 rklvettä
Täyte
70 gtuoretta pinaattia
2keitettyä perunaa
4kovaksi keitettyä munaa
75 ggruyèrejuustoraastetta (esim. Juustoportin vuohen GR)
Voitelu
1muna

Pienet pinaattipiiraat ‒ ohje:

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja nypi sekaan pehmeä voi. Lisää joukkoon muna ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta joukkoon pinaatit. Kun pinaatit ovat laiskistuneet, huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta.
  3. Survo kuoritut perunat ja munat haarukalla. Lisää joukkoon hienonnettu pinaatti ja juustoraaste.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä esim. juomalasilla pyörylöitä. Jaa ruokalusikallinen täytettä taikinan keskelle. Levitä sormella taikinan vettä reunoille. Taita piirakat puolikuun muotoisiksi ja paina reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukalla.
  5. Nosta pienet pinaattipiirakat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

Vinkki!

Pienet pinaattipiirakat säilyvät jääkaapissa noin 3 päivää. Ne on helppo lämmittää tarjolle.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo