Maku

Pienet pinaattipiiraat – ruokaisissa minipiiraissa ihastuttaa maukas juusto

1 h
0
0

Pienet pinaattipiiraat maistuvat parhailta kuumina suoraan uunista otettuina. Pinaatin ja gruyèrejuuston yhdistelmä on uskomattoman hyvä. Varsinkin pinaatti-fetapiirakan ystävien kannattaa kokeilla tätä uutta makuparia. Keitetyt munat ja perunat tuovat lisää ruokaisuutta täytteeseen.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (14 kpl)

Pienet pinaattipiiraat, pohja

  • 2 dlsämpyläjauhoja
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 125 gvoita
  • 1muna
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 70 gtuoretta pinaattia
  • 2keitettyä perunaa
  • 4kovaksi keitettyä munaa
  • 75 ggruyèrejuustoraastetta (esim. Juustoportin vuohen GR)

Voitelu

  • 1muna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Pienet pinaattipiiraat leivotaan näin:

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja nypi sekaan pehmeä voi. Lisää joukkoon muna ja vesi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta joukkoon pinaatit. Kun pinaatit ovat laiskistuneet, huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta.
  3. Survo kuoritut perunat ja munat haarukalla. Lisää joukkoon hienonnettu pinaatti ja juustoraaste.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota siitä esim. juomalasilla pyörylöitä. Jaa ruokalusikallinen täytettä taikinan keskelle. Levitä sormella taikinan vettä reunoille. Taita piirakat puolikuun muotoisiksi ja paina reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukalla.
  5. Nosta pienet pinaattipiirakat leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

Vinkki!

Pienet pinaattipiirakat säilyvät jääkaapissa noin 3 päivää. Ne on helppo lämmittää tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0