Maku

Pienet parsapiiraat

1 h 5 min
0
0

Pienet parsapiiraat

KA
0
0
Pienet piiraat valmistuvat kätevästi muffinipellin koloissa. Minipiirakoiden vihreä parsa saa kaverikseen fenkolia ja sipulia. Parsapiirakat viimeistellään balsamicosiirapilla.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohjat

  • 125 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlvettä

Muffinivuokaan

  • 2 rklvoita
  • 2 rklruisjauhoja

Täyte

  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 kplsipuli (pienehkö)
  • 1 kplfenkoli (200 g)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 250 gparsaa
  • 150 gjuustoraastetta
  • 2 kplmunaa
  • 150 granskankermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Balsamicosiirappi

  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 2 dlruokokidesokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Nypi voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuoan syvennyksiin.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa kuorittu sipuli ja fenkoli ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää hunaja.

Huuhdo ja silppua parsat (jätä nuput koristeeksi). Paista niitä hetki sipuliseoksen kanssa.

Sekoita keskenään juusto, munat, ranskankerma ja mausteet. Kaada pannulle ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjien päälle. Viimeistele piirakat parsannupuilla. 

Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Valmista paiston aikana siirappi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä ilman kantta, kunnes liemi paksuuntuu hieman. Älä keitä liian pitkään, sillä siirappi paksunee vielä jäähtyessään. Valuta siirappia jäähtyneiden piiraiden päälle ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä