Maku

Pienet parsa- ja rapuleivät

20 min
0
0

Pienet parsa- ja rapuleivät

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 16 kplpaahtoleipäviipaletta

Parsatäyte

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 gparsaa (valkoista säilykkeenä)
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 2 rklpersiljaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Raputäyte

  • 100 gjättikatkaravunpyrstöjä
  • 1 kpltomaattia (kaltattuna ja kuutioituna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gtuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
  • 2 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin täytteet.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannulle silputtu valkosipuli ja anna sen tekeytyä hetki. Nosta valkosipuliöljy jäähtymään. Siivilöi öljy.
Valuta parsat. Soseuta parsat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, silputtu persilja, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Nosta seos kylmään odottamaan.
Valmista raputäyte. Leikkaa ravut terävällä veitsellä karkeaksi hakkeeksi. Lisää joukkoon kaltattu, kuutioitu ja siemenetön tomaatti, valkosipuli murskattuna, tuorejuusto, silputtu korianteri ja mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Nosta seos kylmään odottamaan.
Leikkaa leivistä haluamasi mallisia ja kokoisia paloja. Valele parsaleivät valkosipuliöljyllä. Päällystä puolet paloista parsatäytteellä ja puolet raputäytteellä. Koristele leivät friteeratulla piparjuuriraasteella, persiljalla, jokiravuilla ja tomaattipaloilla. Nosta leivät tarjottimelle ja tarjoa muutaman tunnin kuluessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä